Everlane SoHo Studio

Radical Preservation

Located on the fifth floor of the Kochendorfer Building in New York’s SoHo–Cast Iron Historic District, the conversion of two adjacent loft spaces into an office and showroom for the fashion label Everlane incorporates both the restoration of existing building features and new minimalist design elements. The preservation and refurbishment of exposed brick walls and the original tin ceiling, as well as the ecologically friendly refinishing of the existing wood floors, ensure a continuity of the character of the building.

In contrast, bold, sleek, linear suspended LED lighting, innovative energy-efficient HVAC systems, and smart-thermostat technology push the design toward the future.

The cutting-edge lighting and the cooling and heating systems provide an environment that is both physically comfortable and atmospherically pleasant. The design is completed through the selection of high-end finishes and fixtures, as well as with the selection of high-end appliances and the integration of specially designed kitchenettes for each of the loft spaces. The project included approval by the NYC Loft Board and the NYC Landmarks Preservation Commission.

Read more
LocationNew York, NY
TypeOffice / Workplace / Retail
Area4,200 ft2 / 390 m2
StatusCompleted
Year2015–2017
ClientCenturion Reality
TeamBettina Zerza
Seth Embry, Maia Simon, Karl Tipler

Consultants

Fixtures: Boffi 

Kitchenette Fabrication: Steininger

Lighting: XAL. Inc. 

MEP Engineer: Concord Consulting Engineering P.C.