Planes of Light

Future of the Workplace

The XAL US Headquarters is a prototype for an office of the future, representing the identity of the innovative lighting company while providing an operative model for redefining the spaces in which we work.

With a mixture of open plan and private office seating, and containing such elements as a teleconferencing pod, “breathing” planters of greenery, and multidimensional mirrored, glazed, and patterned millwork partitions, this unique office environment looks beyond the sterile cubicles of the past and offers an adaptable and dynamic alternative.

A kitchenette with custom millwork provides a warm communal space for pleasant social interaction. Integrating sustainable, energy-efficient XAL LED products with specialized custom acoustical panels, the sensory effects of the spaces extend beyond the purely visual, creating an atmosphere that is immersive, exciting, and ecologically responsible.

Read more
LocationNew York, NY
TypeOffice / Workplace
Area3,444 ft2 / 320 m2
StatusCompleted
Year2016 – 2018
ClientXAL Inc
TeamBettina Zerza, Principal
Seth Embry, Maia Simon, Karl Tipler

Consultants

Corian Fabrication: X-Tech GmbH

Millwork and Glass Partition: X-Tech GmbH

MEP Engineer: The Maire Group

Electrical Engineer: Concord Consulting Engineering P.C

Lighting: XAL Inc.

Workplace System: Trigon by Lande